"Egy jobb kilátás a világra!"

Hasznos információk


Mit tartalmaz egy nyílászáró (ajtó, ablak) ára?

Komplett tok+szárnyszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.



Az ablak és ajtó cseréjét a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni?

A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt érdemes elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.




Mennyi idő alatt készül el a munka (nyílászáró csere)?

Fontos kérdés! A megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (2-4 hét között), amit az adott ajtó, ablak részletes ismertetőjénél talál meg.
Az ajtó, ablak megérkezését követően időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban végezzük el az ajtó, ablak beépítését.
A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ, komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap. Egy ablak, ajtó esetén átlagosan 2-3 óra.


Mire kell számítanom nyílászáró csere kivitelezésekor?

Többnyire reggel 8-9 között kollégáink megérkeznek a helyszínre. Ezután az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. Megkezdődik a régi nyílászáró elemek bontása majd az új ablak, ajtó beépítése. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló, reluxa kerül a helyére. Végül az ajtó, ablak finombeállítása, illetve az átadás-átvétel.


Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?

A helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat takarófóliával letakarni(a padlóra mi viszünk hullámpapírt),illetve a nyílászáró előtti részeket kiüríteni, hogy hozzáférhetőek legyenek. A kollégák megérkezése előtt olyan ablak vagy ajtó előtt, ahol nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről!



Mit jelent a nyílászárókkal kapcsolatos "k" (vagy "U") érték?

Fizikai jellemző, a hőszigetelő képességre utal. Azt mutatja meg, hogy egységnyi felületen, 1 Kelvin hőmérséklet-különbség esetén hány Watt energia halad át, illetve az ablak esetében mennyi energia "megy ki" az utcára. Minél kisebb a k(U) érték, annál jobb a hőszigetelő képessége az üvegnek, vagy az ablaknak.


Miért párásodik az ablak?

Az ablak felülete - hőszigetelő képességének tökéletesítése ellenére is - általában hidegebb, mint az épület falának belső felülete. Emiatt, ha a belső levegő páratartalma egy bizonyos szintet elér - amikor a belső levegő nem tud már több vizet megkötni -, akkor a pára először az ablak üvegén, mint a leghidegebb felületen csapódik le először.



Miért penészedik a fal, hogy lehet ezt megelőzni?

Mivel a műanyag nyílászárók tökéletes légzárást biztosítanak, ezért a lakótérben képződő pára légcsere útján nem tud eltávozni, a lakás levegője "magától" nem cserélődik úgy, mint rosszul záró, régi nyílászárók esetében. Ezt a problémát többféleképpen meg lehet oldani, ezek közül az első és legfontosabb a rendszeres szellőztetés. Javasolt naponta kétszer kb. 5 perces időtartamú szellőztetést végezni, amikor az ablakok szélesre tárásával a teljes légcserét elvégezzük a lakásban.

További megoldásként javasolt azon helyiségekbe, ahol a legnagyobb a páraképződés hygrosztatikus légbevezető beépítése a nyílászárókba. A szerkezet érzékeli a belső és külső tér páratartalmának különbségét. Ha a lakás levegőjének páratartalma nagyobb, mint a külső levegőé, akkor nyitja a légbevezető elemet, amin keresztül megtörténik a páratartalom csökkenéséhez vezető légcsere. Ha a lakás légterének páratartalma lecsökkent, akkor azt automatikusan lezárja.


Mennyi pénzt takaríthatunk meg a fűtésnél?

Összehasonlítva a régi, egyszerű üvegezésű ablakokkal, az ablakfelületekre vonatkozva a hőveszteség a régi érték egy negyede alá csökkenthető. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy komplett ablakcserénél 75%-kal csökken a fűtési költség. Az ablakcsere mellett a ház homlokzatának 6-8 cm-es szigetelésével közel 50%-os energia megtakarítás érhető el. Nem beszéltünk a hőérzet javulásáról. Légmozgásmentes környezetben a 20 fokot is többnek érezzük. Tehát itt további 5-10% lehet megtakarítani. Természetesen ez elmélet, viszont a gyakorlatba való áthelyezéskor is hasonló eredményeket várhatunk.


Megrendelés menete

  • Ön árajánlatot kér cégünktől telefonon, vagy e-mailen keresztül
  • Amennyiben ajánlatunk szimpatikus volt az Ön számára, kollegánk egy előre egyeztetett időpontban felméri az Ön nyílászáróit.
  • Itt a helyszínen megbeszéljük a részleteket, megkötjük a vállalkozói szerződést.
  • Az Ön nyílászáróinak gyártása akkor kezdődik meg, ha Ön befizette az 50% előleget a szerződés értelmében utalással vagy a helyszínen.
  • Amint az előleg befizetése megtörtént, Önnek nincs más dolga, mint megvárni míg nyílászárói határidőre elkészülnek.
  • Amint az Ön nyílászárói elkészültek, kollegánk jelentkezik a szerződéskötéskor megadott elérhetőségek egyikén, és leegyezteti Önnek a beépítés időpontját.
  • A fennmaradó összeget a beépítés befejezését (mely jellemzően nem tart tovább 1 napnál) követően, közös szemrevételezés és elfogadás után Ön kiegyenlíti utalással vagy a helyszínen.

2014 KAMA Bt. l kamaablak@gmail.com l Mobil: +36 20 559 8384 l Tel.: 06 26 328 725